• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Круглий стіл «Тютюн завойовує світ: палити чи не палити обирай сам!»

Круглий стіл «Тютюн завойовує світ: палити чи не палити обирай сам!»

2017-12-13

/Files/images/11aaa/Рисунок1dddd.jpg

В Конотопській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті грудень оголошено місячником превентивного виховання з метою виховання у дітей прагнення до здорового способу життя, удосконалення інформаційно-просвітницької роботи серед учнів з питань попередження та запобігання профілактики захворювання на туберкульоз, ВІЛ-інфекціїї, СНІДу та залежності від шкідливих звичок, формування основних засад особистості: самопізнання, самовизначення, самовиховання, самовдосконалення.

В рамках місячника 13 грудня за участі учнів 6 – 8 класів пройшов круглий стіл «Тютюн завойовує світ: палити чи не палити обирай сам!»

Паління - це «бомба уповільненої дії». Учні спілкувалися на тему паління, намагалися розвіяти міфи, що склалися навколо нього, поглибили знання проте, як паління впливає на здоров’я людини, як захистити себе та близьких від паління. Кожен із присутніх так чи інакше усвідомлював наслідки тютюнової залежності, і водночас те, як цей ризик можна зменшити або запобігти йому зовсім, тобто кожен учень після цього заняття сформував свою позицію щодо паління і відповів на головне питання круглого столу «Палити чи не палити?».

Торкнулися також історії виникнення тютюнопаління, адже восени 2017 р. людство відзначило сумний ювілей — 525-річчя свого прилучення до куріння. Обговорили негативні наслідки тютюнопаління для людства та особисто для кожного. Підіймалися питання сучасної профілактики паління в світі та в Україні, зокрема на законодавчому рівні. Зупинилися на моментах реклами цієї шкідливої звички, бо виробництво цигарок – надприбутковий бізнес. Щоб заохотити людей до куріння створюють дуже привабливу рекламу. Але цигарки - це єдиний продукт, що вбиває своїх споживачів при його використанні за прямим призначенням.

Протягом круглого столу учні виконували практичні завдання, не боялися висловлювати свою думку.На нашому занятті не було правильних чи неправильних відповідей, існувала думка кожного й саме вона є цінною.Але хотілося б, щоб наші діти більш серйозніше відносилися до свого здоров’я і більш уважніше сприймали подібну інформацію.

Ми повною мірою пожинаємо плоди цивілізації. Якщо врахувати, що серед негативних «подарунків» — порушена екологія, як наслідок — забруднені продукти, захворювання невідомої етіології та ритм життя, що веде до постійних стресів, кожний із нас має право вибирати для себе спосіб життя. Для людей мудрих стрілка терезів схиляється в бік здоров’я.

/Files/images/11aaa/IMG_20171213_134630.jpg/Files/images/11aaa/IMG_20171213_134656.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi