• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відзначення Дня захисника України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці в школі.

Відзначення Дня захисника України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці в школі.

2019-10-11

/Files/images/0000_/123 (13).jpg

Україна – земля між лісом, Карпатськими горами де ховалися від небезпеки, і неосяжним відкритим степом, з багатою природою, яка виявлялася лагідною до України, та цього не скажеш про її історію.

Переповнена трагізмом історія України претендує на особливе місце та увагу не тільки сучасних українців, але й інших народів. З давніх-давен аж до новітніх часів через свої природні багатства й незахищеність Україна - можливо, більше, ніж будь-яка інша країна Європи - зазнавала спустошливих нападів і завоювань. Розгортаючись на неозорій, відкритій і щедро прикрашеній сцені, ця історична епопея була довгою, барвистою, сповненою бурхливих подій.

Саме тут з'явилися оборонці її кордонів - козаки, котрі стали центральними постатями української історії та культури. І зараз на Сході України тисячі українців-патріотів захищають свою Вітчизну від могутнього агресора.

14 жовтня наша країна буде святкувати три свята: церковне – Покрова Пресвятої Богородиці, яка здавна вважалася покровителькою козацтва, саме День козацтва – гордості української історії та День захисника України, який є червоним вихідним днем календаря. А ще 14 жовтня вважається днем створення Української повстанської армії (УПА), бійці якої боролися за свободу країни.

Тому в переддень цього, надзвичайно багатого на свята, дня в нашій школі відбулися тематичні заходи. 11 жовтня за шкільною традицією на великі державні свята ми розпочали день виконанням Гімну нашої держави та вітальними словами, словами подяки на адресу захисників Вітчизни. Протягом уроків учні старших класів вирушили в національний круїз під назвою «Ми роду козацького діти», який мав на меті розширити знання наших учнів про славну історію України і провести козацькі випробування на кмітливість та здогадливість. Також на великій перерві був оголошений конкурс «Козацькі дива», це були справжнісінькі рекорди Гіннеса, але по-козацьки. Наші старші козаки та козачки відшукували переможців у таких номінаціях:

«Козак Вернигора» - найвищий хлопець школи;

«Козак Кожум’яка» - найширші юнацькі плечі;

«Козак Котигорошко» - найбільший розмір ноги у хлопців;

«Козачка Мавка» - найдовша дівоча коса;

«Козачка Краля» - найстрункіша талія у дівчат;

«Козачка Квасолинка» - наймініатюрніша ніжка.

/Files/images/0000_/123 (14).jpg

Переможці отримали медалі-відзнаки на пам’ять і їхні імена були занесені до славної «Козацької галереї». Прикрасили цей день мелодійні козацькі пісні та тематичні радіопередачі про цікавинки козацького життя, про важливість обов’язку захисників України «Сила нескорених».

У глибині душі кожного українця живе козак: воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя. Отже, усіх вас ще раз вітаємо зі святом і бажаємо міцного козацького здоров’я, незламної волі до перемоги й патріотичного духу, який допоможе долати будь – які перешкоди!

/Files/images/0000_/123 (1).jpg/Files/images/0000_/123 (10).jpg/Files/images/0000_/123 (11).jpg/Files/images/0000_/123 (12).jpg/Files/images/0000_/123 (2).jpg/Files/images/0000_/123 (3).jpg/Files/images/0000_/123 (4).jpg/Files/images/0000_/123 (5).jpg/Files/images/0000_/123 (6).jpg/Files/images/0000_/123 (7).jpg/Files/images/0000_/123 (8).jpg/Files/images/0000_/123.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi